.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

De ce se desfășoara CM în Africa ?...Cultura Africii...

 Știm cu toții că în 2006,CM de fotbal s-a desfășurat în Germania.Nici nu mai spun de ce.Este evident că Germania este MULT peste majoritatea țărilor din Europa,din toate punctele de vedere.Dar anul ăsta se desfășoară în Africa(este chiar în desfășurare).Oare de ce....?

Dacă ne gândim la cultură în toate formele ei,Africa se află în frunte.În anii din urmă,numeroși au fost scriitorii africani laureați.

Romancierul nigerian Chinua Achebe a câștigat în 2007 Premiul Internațional Man Booker,iar Chimamanda Ngozi Adichie,de asemenea nigerian,a primit Premiul Orange pentru Ficțiune.În același an,emigrantului etiopian Dinaw Mengestu i-a fost decernat Premiul Guardian pentru Primul Roman Publicat.În 2006,în Franța,scriitorul congolez Alain Mabanckou a câștigat prestigiosul Prix Renaudot.Africa marchează,de asemenea,din multe puncte de vedere,atât trecutul,cât și viitorul muzicii.În lipsa ei,nu ar exista azi blues,samba,calypso,gospel,soul,reggae,rap,salsa,jazz.

Cât despre fotbal,Africa este un tărâm al talentelor.De la Didier Drogba la Emmanuel Eboune,fotbaliștii africani constituie o sursă de energie și pricepere pentru cluburile sportive din întreaga lume.+ Au stadioane tati...stadioane de stadioane.Câteva așa.dar să nu vi se aplece.Soccer City Stadium(Johanesburg),capacitate 94,700 , Elis Park Stadium(Johanesburg),capacitate 61.000.Mai este unul și în Durban-Moses Mabhida Stadium cu vreo 70.000,la fel ca cel din Cape Town,Green Point Stadium. În conformitate cu Robert Nouzaret,antrenorul echipei naționale din Guineea,echipe africane vor ajunge în semifinalele Cupei Mondiale.

Normal că în România NU exisă UN stadion decent.Unul am avut și noi și l-au dărâmat.Acum cică lucrează la "ăla nou" ...Sanky....parcă văd că nu îl termină până la Campionatul European 2012(că știți,noi organizăm...vaai  :))) ...și ne facem de râs IAR în toată Europa.

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob