.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Frantei-Etapa 12





Joaquin Rodriguez a castigat etapa a 12-a din Turul Frantei, 210 kilometri intre Bourg de Peage si Mende.


Etapa 12. Joaquin rodriguez a castigat etapa a 12-a din Turul Frantei, desfasurata pe o distanta de 210, 5 kilometri intre Bour -de-Peage si Mende , localitate aflata doar pentru a treia oara in istorie pe harta competitiei.

O evadare concreta s-a constituit la aproape o ora de start si a numarat nu mai putin de 18 rutieri. Printre numele importante din fata s-au aflat kazahul Alexandre Vinokourov , castigatorul clasicei Liege-Bastogne-Liege, germanul Andreas Kloden , canadianul Ryder Hesjedal , francezul Anthony Charteau si norvegianul Thor Hushovd, acestia doi din urma fiind interesati de punctele puse in joc in clasamentele cataratorilor, respcetiv sprinterilor. Cand mai erau doar 22 de kilometri pana la final, 4 ciclisti s-au desprins din grupul evadatilor. Vinokourov, Kloden, Hesjedal si bielorusul Vasil Kiryienka, de la Caisse D'Epargne. In acest timp, in pluton , Tyler Farrar , sprinterul formatiei Garmin, a abandonat , americanul in varsta de 26 de ani fiind in continuare chinuit de o accidentare suferita la incheietura mainii, in prima saptamana a cursei. Plutonul, a condus excelent de Saxo Bank, echipa lui Andy Schleck ,liderul clasamentului general , i-a prins pe o parte dintre evadati , cu cinci kilometri ramasi dintr-o etapa.Pe ultima catarare , ultima cu panta medie de 10, 1 % Vinkourov a atacat si s-a indepartat de ceilalti trei rutieri aflati langa el . Apoi cand mai erau doar 300 de metri din ascensiune, Alberto Contador a plecat din grupul favoritilor, singurul care a putut sa stea alaturi de el , fiind compatriotul sau Joaquim Rodriguez in vreme ce schleck a intampinat dificultati in a-l urma pe rivalul sau de la Astana. Odata incheiata catararea , Rodriguez si Contador l-au ajuns si depasit pe Vinkourov , pe portiunea de plat, in acel moment fiind clar ca victoria se va da doar intre ei doi. Si aceasta i-a revenit lui Rodriguez , rutierul Katushei , aflat la prima participare Din cariera in Turul Frantei . Luxemburghezul Andy Schleck a sosit la 10 secunde in urma lui Contador , exact diferenta de timp pe care o castigase in etapa a opta , incheiata pe catararea Morzine-Avoriaz , acolo unde s-a si impus .Pentru Katusha , echipa infiintata la finalul lui 2008 , acesta a fost doar al doilea succes in Turul Frantei, dupa cel adus la editia anterioara de rusul Sergei Ivanov . Vizibil de emotionat, la final , Rodriguez , ciclist in varsta de 31 de ani a vorbit despre ce inseamna acest triumf pentru el : "Am castigat si sentimentul este unul de-a dreptul incredibil . Victoria este fantastica.Nu eram convins ca pot obtine aceasta performanta . A fost o etapa dificila, eram obosit, dar astazi am rezistat , iar acesta este rodul antrenamentelor intense.Am muncit din greu si cred ca mai pot castiga inca o etapa.In ceea ce priveste o clasare pe podiumul final, acesta depinde si de ajutorul colegilor mei .

Ce sa spun?... Bravo lui, felicitari! Nu e usor o asemenea cursa . Toate ca toate sa vedem si noi clasamentul.


Clasament etapa-1.Joaquim Rodriguez( Spania-Katusha )- 4:58:26;2.Alberto Contador(Spania-Astana) in acelasi timp 3. Alexandre Vinokouov ( Kazahstan-Astana) 0:04;4. Jurgen Van Den Broeck (Belgia Omega Pharma -Lotto);5. Andy Schleck (Luxemburg-Saxo Bank );6.Samuel Sanchez ( Spania-Euskaltel), toti trei la 0:10

P.S. Asta pentru ca Rares e plecat.Cum spune si el...Voie buna.!



Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob