.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cum e cu energia verde?

Energia verde deja nu mai este un cuvant tabu in Romania. Tot mai multe persoane au constatat in ultimul timp beneficiile unei investitii in energia regenerabila. Stand de vorba cu Mikael ce sta la mine pentru urmatoarele zile, am aflat ca in Finlanda piata este in crestere. La noi mai putin, si habar n-avem de potential.

Uitati harta urmatoare:

Aceasta reprezinta puterea solara pe care o pot capta panourile fotovolatice.

Ce sunt Panourile Fotovolatice?

 Panourile fotovolatice capteaza si transforma energia solara in energie electrica (cu semiconductori care prezinta pana la urma efectul fotovoltaic). Producerea de energie fotovoltaica necesita panouri solare compuse dintr-un numar de celule solare care conţine un material fotovoltaic. Materialele utilizate in prezent pentru celule fotovoltaice includ siliciu monocristalin (au cea mai mare eficienta), de siliciu policristalin, siliciu amorf, cadmiu Telluride(au cea mai mica eficienta), şi cupru indiu galiu seleniură / sulfurat.

Radiatia solara ce ajunge pe Pamant se masoara in Wh/m2 pe zi sau KWh/m2 pe an. Pentru a simplifica calculele si a avea o baza comuna de calcul, s-a decis ca standard o putere de 1000Wh/m2 timp de o ora pentru o zi insorita. Aceasta putere se regaseste intr-o zi de vara pe o suprafata de un metru patrat unde Soarele este perpendicular pe aceasta.

Cum functioneaza?

  Noi avem prea multa radiatie solara si nu stim ce sa facem cu ea. Celulele fotovoltaice sunt realizate din straturi de materiale semi-conductoare, de obicei siliciu. Cand lumina straluceste pe celula se creeaza un camp electric de-a lungul straturilor. Aceste panouri functioneaza indiferent de vreme, dar cu cat soarele este mai puternic cu atat este produsa mai multa energie electrica. 

Grupuri de celule sunt montate impreună in panouri sau module care pot fi montate pe acoperis. 
  
Puterea unei celule fotovoltaice este măsurată in kilowati de varf (kWp). Aceasta este rata la care genereaza energie la performante de varf, in lumina directa a soarelui pe deplin in timpul verii. Celulele fotovoltaice vin intr-o varietate de forme şi dimensiuni. Majoritatea sistemelor fotovoltaice sunt realizate din panouri care se potrivesc pe partea de sus a unui acoperiş existent, dar se poate potrivi, de asemenea, placi solare. 

Avantajele panourilor solare

 1.Energia solara iti taie din factura. Este gratuita, asa ca dupa ce ati platit echipamentul, costurile de energie redusa vor fi foarte scazute.
2.Nu-ti mai lasi amprenta CO2. Energia solara este energie verde, regenarbila si nu emite in natura CO2 sau alti poluanti. Am citit ca se poate salva chiar peste o tona de CO2 intr-un an cu un astfel de panou fotovolatic asa ca pe intreaga lui durata de functionare, veti putea salva undeva in jurul a 30 de tone de CO2.
3.Energia solara creste valoarea proprietatii tale. Cumparatorii, investitorii cauta din ce in ce mai mult case cu sisteme de energie regenarbila; un grad de certitudine pentru tine si orice viitor proprietar in ceea ce priveste costurile de energie.
4. Aspectul.


Sunt multe filmulete pe aceasta discutie. Intre ele, unul mai cu seama mi-a facut cu ochiul.


Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob