.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Ce se mai fura in satele romanesti

A trecut moda gainarilor. Mai acum cateva veri, ierni, primaveri, furturile din parcela omului ( a se citi gospodarie) erau la ordinea zilei. Se fura un curcan, un pui, un boboc din fata portii, 14 cuie, un tarnacop si 3 cazmale.

Bai sa va zic ce se fura acum. Mai acum cativa ani buni (8-9.. hai 10) s-au pus cabluri de telecomunicatii (cred), am impresia ca de Romtelecom prin fata portilor oamenilor. S-au ingropat asa, cam la vreo 80-90 de cm sub pamant. Cablurile/firele din cupru. Intre timp, Romania a intrant in NATO, apoi un pic stingherita a fost acceptata si de UE si ne-am modernizat cu totii. Nu stiu exact ce si cum dar cert este ca acele cabluri au iesit din uz, sunt vechi, nu se mai folosesc, "nu mai e bune".

Peisajul rural acum are prin fata portilor santuri late, adanci ce nu pot fi trecute de persoanele cu vartsa 70+. In satul bunicilor cica ar fi ajuns ieri noapte, in dreptul unei case. 1 metru de cablu costa 50 de lei. 1 km=50.000 lei :). Pana acum s-au furat 20 km +

Nu mai zic ca acum 3 zile am fost prezent la o incaierare intre niste unii; adica intre niste janghine ce venisera cu cazmaua la purtator si cu sapa in portbagaj. Nu si-au luat decat cateva "topoare-n cap" (min 2.06). Deseara o sa avem o seara animata. again :))

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob