.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Rotaract Craiova sustine ShoeBox 2012



Update: Proiectul a fost povestit si la radio:
Radio Guerrilla sustine din nou Proiectul ShoeBox 2012
   
 Asculta  mai multe  audio   podcast


NU citi articolul daca esti: lenes, ignorant, nepasator, egoist... pentru ca este vorba de un proiect atat de frumos si de diferit de ce s-a intamplat pana acum prin online si offline, incat sunt sigur ca nu te-ai regasi in el :)

Pana la Craciun nu mai este nici macar o luna.. Recent, stateam si ma gandeam care este cea mai frumoasa amintire a mea de sarbatori, si mi-am dat seama cat de fericit sunt. Nu ma puteam hotarî....Aveam in fata un amalgam de amintiri, senzatii, mirosuri si cadouri ce se invarteau toate ca intr-un caleidoscop. Mi-am dat seama cat eram fericit...cu persoanele dragi langa mine.

Acorda-ti cateva secunde si gandeste-te care a fost cel mai frumos Craciun din viata ta! Si de ce!?

Perfect. Acum, ce-ar fi daca ti-as spune ca foarte multi copii nu stiu ce inseamna fericirea. Sa nu mai vorbesc de cea de sarbatori...ca se bucura daca primesc de la Mos Craciun un pachet de biscuiti, o magura sau o ciocolata, asta in situatia in care nu li se spune "mami, scumpule, mosul nu a putut sa ajunga la noi anul asta..". Iar acest caz ar fi unul "fericit" pe langa sarmanii din centrele de plasament. Nu te-ai gandit ca sunt copii care viseaza la momentul in care sa aiba si ei, ca restul copiilor de la gradinita, propria masinuta si sa nu se mai gandeasca la ziua cand trebuie sa o inapoieze pe cea imprumutata.."Vino-n lumea Barbie" e doar o utopie pentru multe fete..

Nu-i asa ca parca nu-ti mai doresti atat de mult ultimul smartphone, ultrabook-ul ala, sau sistemul 5.0 pe care sa-l dai la maximum cu proxima ocazie !? Parca nici nu mai tii minte cand ai facut ultima data o fapta buna. Ai uitat cat de privilegiat esti...

Vreau sa va vorbesc despre proiectul national ShoeBox. Totul a inceput acum 6 ani cand.... dar mai bine va las cu o poveste a lui Valentin Vesa, initiatorul proiectului:







Prima data cand am facut asta cu Luca, baiatul nostru cel mare, a fost o simpla vizita la groapa de gunoi a Clujului, unde Luca a dat o cutie de pantofi plina de dulciuri, o caciulita si un fular si niste sosete calde, unui cipilas rom care sedea afara pe zapada si plangea.
Ochii baietelului s-au inseninat si a zis doar atat: “e a mea toata?”. Va dati seama ce era in sufletele noastre cand am vazut asta.

Luca a povestit la gradinita, ceilalti parinti au venit la noi si ne-au intrebat din ce ONG facem parte, ce fundatie de ajutorare avem.

Ma bucur sa va spun ca NU avem nici un ONG, nici o fundatie, ca facem lucrul asta, an de an, ca si cum ar fi copiii nostri cei care primesc cutiile.

In cei 5 ani s-au adunat in centrele de colectare care au tot aparut in fiecare an, din apelurile oamenilor cu inima mare, ca cei de la Blogal, peste 7000 cutii.

Fara reclama la TV, fara bani bagati in proiecte europene, fara falsitatea politica, doar cu oameni simpli care au inteles ca punand deoparte niste banuti (in medie 70-90 RON costa sa umpli o cutie cu chestii noi) si TIMP, sa daruiasca un zambet unui copil orfan sau sarman, CASTIGA imens de mult pe toate celelalte parti.

Fa-o stiind ca o faci asa cum ai vrea sa o faca altcineva pentru copilul tau, in caz ca ar fi orfan. Fii egoist, fa-o pentru tine.
Tot la tine se va “intoarce”.

Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti – spunea parintele Arsenie Boca.

Aproape in fiecare oras este un centru ShoeBox, dar la noi nu era, astfel Clubul Rotaract Craiova si implicit si cu mine, vrem sa luam parte la acest proiect si demaram in Craiova strangere de cadouri pentru copilasi, punand totodata inca o locatie ShoeBox pe harta Romaniei.

Uite ca acum ai ocazia sa demonstrezi ca mai ai o farama de bunatate si ca-ti pasa..


Cum Procedam?






Ce punem in cutii?

Propunere Blogal Initiatve:
"Dupa ce cutia si capacul sunt frumos ambalate, incepi sa pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui:
  • dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
  • articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
  • jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului
  • produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus.
  • o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva rinduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor)
  • articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriorat
  • poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva copiii sa faca vreo isprava… Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibila” (multi dintre ei NU au nici macar curent electric)."


Normal ca mai sus sunt doar niste idei, dar voi puteti pune orice considerati potrivit.
*Nota: Cand veniti cu cadourile, nu lipiti capacele, le vom lipi impreuna la fata locului, atunci cand punem si etichetele speciale cu varsta copilului. Totodata, avem si un formular in care va semnati dupa ce predati cutia :).




Unde ajung cadourile?

Noi am vorbit cu prietenii de la Blogal Initiative din Bucuresti si am promis ca-i ajutam trimitandu-le cadourile in cazul in care strangem de o masina intreaga. Copiii au varste cuprinse intre 6 luni-18 ani. Aveti aici si o lista cu ce scrisoare au facut mosului, dar puteti darui ce puteti.  Ne dorim sa va implicati intr-un numar cat mai mare si sa strangem cel putin cateva sute de cutii pentru a putea sa le trimitem si pe raza judetului Dolj. Depinde doar de voi!


Locatia. Unde aduc cutia?

In Craiova, cutiile se aduna la "Cabinet Stomatologic Dr. Cojocaru Melania", Bvd Carol I (vis-a-vis de noul cazino), Bl J3, Apartament 2.

Persoane de contact:
Rares Cojocaru- formularul de comentarii si telefon: 0753 777 081 (portat in Vodafone)
Radu Ionescu, Presedinte Rotaract Craiova: 0726 179 780


Nu avem foarte mult timp la dispozitie. Ultima zi este 14 Decembrie 18 Decembrie (am prelungit campania pentru ca am vazut ca mai era multa lume interesata) ora 20.00, asa ca va rog sa va grabiti.


P.S.







Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob