.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Franței 2010 Etapa 3-Franck Schleck Out

A treia etapă a Tour de France 2010 s-a desfășurat între Wanze(Belgia)-Arenberg Porte de Hainaut pe distața de 207 km

Cum spuneam și ieri,etapă crâncenă azi.Pe traseu au fost 4 fâșii de drum pavat(3 în Belgia și 4 în Franța).Înainte de a povesti ce s-a întamplat trebuie să precizez diferența dintre cele două tipuri de pavaj.În Belgia,piatra cubică a fost traversată în orașe.Era piatra bătătorită,nivelată de mașinile ce treceau zilnic prin zona aceea.În Franța era complet diferit.Porțiunile de pavaj sunt la fel de antice ca precedentele dar sunt pe drum de țară,foarte puțin populat.Pietrele sunt diferite.Sunt colțuroase,cu spațiu între ele.Aceste drumuri sunt cele de acum zeci-sute de ani,pe care se realiza transportul de minier de la minele din N.Franței.Mai trece și pe-acolo câte-un tractor pe săptămână... Franck Schleck a fost una dintre victimele pavajului.Absolutamente cel mai ghinionist de până acum.La km 26,7(Fr) cade Frank o căzătură urâtă de tot ce îi pericliteaza atât lui evoluția cât și fratelui său Andy,căruia Franck era mâna sa dreaptă în tactica pt TDF.
Km95- primul accident(și nici nu intrasem pe pavate).Fără niciun impediment(soare,fără vânt,frumos) 10 ciliști(David Deelay,Kolobnev-campionul Rusiei) din pluton sunt implicate într-un carambol.Poate singurul lor noroc al cicliștilor de azi este faptul că nu a plouat pe pavaje.

Km 74.Mai cade și Simon Gerbrans.Se loveștela pomete.

Km 44,2.Nu poot sa creed...Vuvuzelă la ciclism??? .Da.așa se pare.Pe marginea drumului de pavaj erau 3 persoane cu vuvuzele ce îî ,,creiereau,, pe cicliști.Nu sunt adeptul vuvuzelelor la ciclism.Bine..nici la fotbal nu pot să înțeleg de ce suflă oamenii ăia chiar și când mingea e la mijlocul terenului.Înțeleg....la gol mai sufli,la corner mai sufli un pic...așa de fun...tensiune,dar nu frate la orice fază.Mă bucuram că nu a ajuns vuvuzela și în ciclism dar știți proverbul acela ,,Nu spune hop până nu sari gardul,,.

În ultimii km de pavaj își sparg cauciucurile și Lance Armstrong și Chavanel.










În umra uni sprint pe ultimii 300-400 m,câștigă Thor Husovd(Team Cervelo)-campionul Norvegiei.Pe 2 Gerain Thomas(UK,Team Sky),3 Cadel Evans(Australia,Team BMC)

 












Clasament etapă- 1. Thor Hushovd (Norvegia – Cervelo) – 4:49:38; 2. Geraint Thomas (Marea Britanie – Team Sky); 3. Cadel Evans (Australia – BMC); 4. Ryder Hesjedal (Canada – Garmin); 5. Andy Schleck (Luxemburg – Saxo Bank); 6. Fabian Cancellara (Elveţia – Saxo Bank).

Clasament general (tricoul galben)- 1. Fabian Cancellara – 14:54:00; 2. Geraint Thomas la 0:23; 3. Cadel Evans la 0:39; 4. Ryder Hesjedal la 0:46; 5. Sylvain Chavanel (Belgia – Quick Step) la 1:01; 6. Andy Schleck la 1:09; …9. Alberto Contador (Spania – Astana) la 1:40; …13. Denis Menchov (Rusia- Rabobank) la 1:49; 14. Bradley Wiggins (Marea Britanie – Team Sky), ambii la 1:49; …16. Roman Kreuziger (Cehia – Liquigas) la 2:24; 17. Luis Leon Sanchez (Spania – Caisse D’Epargne) la 2:25; 18. Lance Armstrong (S.U.A. – RadioShack) la 2:30; …28. Michael Rogers (Australia – Team Columbia) la 3:00; …32. Samuel Sanchez (Spania – Rabobank) la 3:04; …43. Robert Gesink (Olanda – Rabobank) la 3:16; …48. Carlos Sastre (Spania – Cervelo) la 3:19; 49. Ivan Basso (Italia – Liquigas) la 3:20.

Clasament pe puncte (tricoul verde)- 1. Thor Hushovd – 63 de puncte; 2. Geraint Thomas – 49 de puncte; 3. Sylvain Chavanel – 44 de puncte.

Clasament căţărători (tricoul alb cu buline roşii)- 1. Jerome Pineau (Franţa – Quick Step); 2. Sylvain Chavanel – 8 puncte; 3. Rein Taaramae (Estonia – Cofidis) – 8 puncte.

Clasament tineri (tricoul alb)- 1. Geraint Thomas – 14:54:23; 2. Andy Schleck la 0:46; 3. Roman Kreuziger la 2:01.

Clasament pe echipe: 1. Saxo Bank – 44:45:55; 2. Garmin la 0:11; 3. Team Sky la 0:25.


Am avut și azi ce să admirăm,ca de altfel în fiecare zi...Peisajul încântator a fost înteținut de minunate castele,biserici dar nu numai..(era plăcut să vezi cum ies în stradă atâți pasionați de ciclism).: 
  • Canalul Bruxelle-Char Le rheu(construit de ,,țărănoi,, cum le spun francezii belgienilor) cu scopul de a evita Franța cu prilejul transportului mărfurilor ,
  • Chateau de Boloeil,Park Paradise.Cred că numele parcului spune totul.Este un parc indonezian.Mai ciudat așa...ar fi faptul că în cadrul grădinii zoologice,un elefant are propria casă. 
  • Biserica Saint Martin,în stil gotic,ctitorită din 1480.
  • Foarte interesant era și Moara Marchizului.Este ultima moara eoliană din Belgia care mai funcționează și acum.)..-unul din cele mai spectaculoase castele. 
  • Chateau Mulbaix.Este în stil Tudor,cum putem găsii și în Anglia-.
ica
Foarte interesante sunt și niște povestioare ce le-am auzit în timpul turului de la comentatori.A fost primit un mail în legătura cu ce s-a vorbit și ieri-Subiectul Alexander Vinokurov,ciclistul "rus" (și nu am pus degeaba în ghilimele).
Ei bine...ieri,un telespectator a trimis un mail în care ne povestește faptul că el crede că Alexander Vinokurov este de fapt un moldovean cu rude și în România.Și-a argumentat ideea prin faptul că mai de mult,înainte de a merge în Rusia sau înainte de a fi Moldova sub influență sovietică(dacă nu mă înșel),în Molodova avea numele de Vinoncur, sau Vino-n cur(nu știu cum se scria) un nume foarte des întâlnit pe vremea aceea.Când a ajuns în Rusia,avea să i se ,,sovietizeze,, numele în Vinokurov.Asta era prima idee.

A venit mai apoi un mail de la altcineva care ne expune ideea în alt mod mai fun zic eu...Când era mic,în timp de se juca cu ceilalți copii,bunica lui îl striga la masă ALEEXX VINOOO.Ceilalți,neînțelegând,credeau că ,,VINOO,, era un alint la adresa acestuia,și de aici și numele lui

Ei bine...partea FOARTE TARE vine tot de la un telespectator din Belgia,care ieri,când etapa s-a terminat în Spa(localitatea unde locuiește el) ne-a spus că va merge să mai încerce odată să capete un autograf de la Lance Armstrong deoarece cu alta ocazie nu a reușit.Ne spune cum nu a reușit să ia autograf de la el,ci de la Contador,Chavanel si Vinokurov.Auzind la început de etapa mailurile cu povestea lui Vinokurov,acesta îl stigă ALEEEX,CE FACI? Ghiciți ce răspunde acesta..!!.Cu un accent sovietic,într-o română stricată spune BINEEE. Cred că de acum înainte țin și cu Vinokurov...

Mă înclin,Voie bună!

P.S.1.Îmi pare rău pt FranckSchleck.Am căutat rapid pe net și cică a fost transportat direct la spital..
P.S.2.Am scris articolul mai repede decât cei de la Eurosport(și cred că mai repede decât toate site-urile de știri) și nu am poze de la etapa...adaug după ce postează si ei despre Etapa 3.

UPDATE:Campionul Luxemburgului a suferit o fractură la claviculă şi a abandonat, fiind transportat la spitalul din Valenciennes

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob