.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Franței 2010-Etapa 13,14,15

Etapa 13 din Turul Franței s-a desfășurat pe distanța de 195 Rodez – Revelși a fost câștigată de Alexandr Vinokurov,kazahul de la Astana
Etapa 14 a fost câștigată de Cristophe Riblon pe 184 de km între Revel – Ax-3 Domaines
Etapa 15 este câștigată de francezul Thomas Veockler de la Bbox,pe distanța de 187,5 km între Pamires-Bagners de luchon

Etapa 13- Clasament etapă– 1. Alexandre Vinokourov (Kazahstan – Astana) – 4:26:26; 2. Mark Cavendish (Marea Britanie – Team Columbia); 3. Alessandro Petacchi (Italia – Lampre); 4. Edvald Boasson Hagen (Norvegia – Team Sky); 5. Jose Joaquin Rojas (Spania – Caisse D’Epargne); 6. Julian Dean (Noua Zeelandă – Garmin), toţi la 0:13.

Etapa 14-Clasament etapă– 1. Christophe Riblon (Franţa – AG2R) – 4:52:42; 2. Denis Menchov (Rusia – Rabobank); 3. Samuel Sanchez (Spania – Euskaltel), ambii la 0:54; 4. Andy Schleck (Luxemburg – Saxo Bank); 5. Joaquim Rodriguez (Spania – Katusha); 6. Robert Gesink (Olanda – Rabobank), toţi trei la 1:08.

În etapa 13,Vinokurov s-a revanșat pentru semieșecul din etapa precedentă.El decalră "Ieri am plănuit să evadez, dar astăzi nu mă gândisem la asta. Am avut şi puţină şansă. Ştiam că ascensiunea finală ar putea pune probleme celor care doreau un sprint masiv. Apoi am văzut rutieri care au atacat, l-am urmat pe Sanchez şi mi-am spus că trebuie să dau totul acum. Am avut succes, deoarece în final a fost acea scurtă coborâre şi a bătut vântul din lateral. Ştiam că echipele sprinterilor nu vor mai sta în faţă pe căţărare şi că le va fi dificil să mă ajungă. Este o revanşă pentru ceea ce s-a întâmplat ieri."

În etapa de ieri(14) rutierii au intrat pentru prima dată în acest an  pe pantele dificile ale Pirineilor,care de altfel vor decide și câștigătorul turului.

Astăzi,etapa s-a desfășurat între Pamires-Bagners de luchon și a fost o etapă controversată pe un subiect ce îi aveau protagoniși pe Alberto Contador și Andy Schleck și mai puțin pe francezul Thomas Voeckler,cel care a câștigat astăzi etapa.

Declarația lui Voeckler-Nu știu ce să spun...În această dimineață l-am felicitat pe Christian Riblon(francez) pentru etapa de ieri,dar zic că și eu merit etapa câștigată de azi.Cred că s-a văzut la TV. că nu prea mă simt bine.Sunt momente dificile.La un moment dat m-am gândit să abandonez turul,dar echipa a fost lângă mine.Am fost singurul francez pe finalul de azi și a fost extraordinar.Față de etapa din 14 iulie(ziua Franței) când a fost cea mai proastă zi a mea din tur,etapa de azi este ca o revanșă pentru aceea

Clasament etapă 1. Thomas Voeckler (Franţa – Bouygues Telecom) – 4:44:51; 2. Alessandro Ballan (Italia – BMC); 3. Aitor Perez Arrieta (Spania – Footon-Servetto), ambii la 1:20; 4. Lloyd Mondory (Franţa – AG2R); 5. Luke Roberts (Australia – Milram); 6. Francesco Reda (Italia – Quick Step), toţi trei la 2:50.
 
Clasament general (tricoul galben) 1. Alberto Contador (Spania –Astana) – 72:50:42; 2. Andy Schleck (Luxemburg – Saxo Bank) la 0:08; 3. Samuel Sanchez (Spania – Euskaltel) la 2:00; 4. Denis Menchov (Rusia – Rabobank) la 2:13; 5. Jurgen Van Den Broeck (Belgia – Omega Pharma-Lotto) la 3:39; 6. Robert Gesink (Olanda – Rabobank) la 5:01; 7. Levi Leipheimer (S.U.A. - RadioShack) la 5:25; 8. Joaquim Rodriguez (Spania – Katusha) la 5:45; 9. Alexandre Vinokourov (Kazahstan – Astana) la 7:12; 10. Ryder Hesjedal (Canada – Garmin) la 7:51; 11. Roman Kreuziger (Cehia – Liquigas) la 11:58; 12. Luis-Leon Sanchez (Spania – Caisse D’Epargne) la 8:19; 13. Carlos Sastre (Spania – Cervelo) la 9:02; 14. Ivan Basso (Italia – Liquigas) la 9:15; …22. Cadel Evans (Australia – BMC) la 16:16; 23. Bradley Wiggins (Marea Britanie – Team Sky) la 17:44; …26. Michael Rogers (Australia – Team Columbia) la 27:07; …31. Lance Armstrong (S.U.A. – RadioShack) la 40:31.
 
Clasament sprinteri (tricoul verde) 1. Alessandro Petacchi (Italia – Lampre) – 187 de puncte; 2. Thor Hushovd (Norvegia – Cervelo) – 185 de puncte; Mark Cavendish (Marea Britanie – Team Columbia) – 162 de puncte.
 
Clasament căţără tor i (tricoul alb cu buline roş ii) 1. Anthony Charteau (Franţa – Bouygues Telecom)– 115 puncte; 2. Jerome Pineau (Franţa – Quick Step) – 92 de puncte; 3. Thomas Voeckler – 82 de puncte.
 
Clasament tineri (tricoul alb) 1. Andy Schleck – 72:50:50; 2. Robert Gesink la 4:53; 3. Roman Kreuziger la 7:50.
 
Clasament pe echipe 1. RadioShack – 218:42:52; 2. Caisse D’Epargne la 4:27; 3. Rabobank la 17:23.
Profilul etapei 15 îl puteți vedeamai jos.












Subiectul zilei-Andy Schleck este ghinionistul etapei.Pe cățărarea de categorie specială(ultima),cu 20 km înainte de final,Andy decide să atace.Se detașează de grupul unde se afla și Contador.Se i-a după el chiar Alexandre Vinokurov și încearcă a-l împiedica să se depărteze.Deodată,bicilceta luxemburghezului se oprește,se ridică ușor pe roata din față și se observă că Andy pedalează în gol.Ii se blochează lanțul în primă etapă iar apoi îi cade(cred).Spaniolul Alberto Contador,rutierul de la Astana pornește într-un sprint și îl depășește pe Andy în timp ce lucra cu echipa tehnică la bicicletă.Avansul lui Schleck de 31 de secunde începe să se irosească,Contador câștigând din ce în ce mai mult avans.Andy trece linia de sosore cu o întârziere de 39-40 secunde față de spaniolul de la Astana și pierde astfel tricoul galben.

Se vorbește despre faireplay și despre faptul că ar fi trebuit să îl aștepte Contador pe Schleck.Eu unul sunt fan Schleck și Contador în acelși timp.Vreau ca Schleck să câștige turul anul acesta,duoă ce anul trecut a ieșit pe 2,iar pe 1-Contador.Totuși....nu sunt de acord cu acestă prostie...cu așteptatul.Așa este sportul..ciclismul.Schleck l-a așteptat pe Lance Armstrong în etapa cu piatră cubică?? .Înseamnă că de fiecare dată când cineva din pluton are pană,trebuie așteptat.Sau restul cicliștilor nu sunt oameni?A..trebuie așteptați daor ,,favoriții,,.În fine..S-a observat gestul de lehamite al lui Andy de la sfârșitul cursei.Ceva de genu ,, nu mai am ce să discut bă...get lost,,. Cred că de acum nu vom mai vedea aceleași declarații politicoase,pline de stereotipuri,așa de...atâta amabilitate între cei doi(cum ne-am obișnuit până acum).Nu o să se mai menajeze..discute(cum au făcut în etapa 11 cred,când au decis să nu se mai atace,să țină și Contador trena,și să încerce să-i ajungă pe evadați)

Schleck declara Trebuie să fim realişti, este o competiţie şi fiecare participant concurează pentru el însuşi. Eu însă nu cred că aş fi atacat dacă m-aş fi aflat într-o astfel de situaţie. Dacă aş fi pierdut tricoul galben din cauza unei evoluţii slabe, n-ar fi fost nicio problemă, dar sunt extrem de nervos pentru că l-am pierdut astfel. Le voi arăta însă că nu m-au terminat.
 
Contador declara El a atacat şi pus repede câţiva metri între noi doi, dar eu am revenit foarte repede din urmă. Mă gândeam de un kilometru să atac, am trecut pe lângă el, însă nu am ştiut că a avut o problemă mecanică
 

P.S. Contador a fost huiduit în masă.

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob