.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Franței 2010 -Etapa 16-Fedrigo îi năruie visul lui Armstrong

 Lance Armstrong a eșuat în încercarea sa curajoasă de a câștiga o etapă în ultima sa prezență din Turul Franței.

Pierrick Fedrigo câștigă etapa 16 desfășurată  între Bagnères-de-Luchon Pau 199.5 km.


Prima etapă din acest an al turului,când s-a trecut pe Col du Tourmalet(cățărare de nivel special) a fost una atât una împăciuitoare cât și una dramatică.

Parcursul etapei 16  

 Ei bine...să povestesc partea dramatică..Lance Armstrong trece din nou în evadare după 15 ani de absență și îi încântă pe fanii acestuia.(stați stați,până aici totul este perfect).Evadează încă de la km 0 și se află în grupul de evadați ce îi cuprindeau și pe Van der Walle(Belgia,Team Quick Step),Sandy Casar)Franța,Team FDJ),Carlos Baredo(Spania,Team QST),Pierrick Fedrigo(Fra,Team BTL),Plazza Molina(Span,Team Chaise d'Epargne),Damiano Cunego(Ital,Team Lampre),Hohner Cristopher(USA,Team RSH),Mario Aerts și Moreau(Fr,ALM). A fost un grup cam numeros.

 După ce evadează Baredo din grupul Armstrong,evadații au ținut pasul cu distanța dintre ei,ritmul fiind dictat de Armstrong.Baredo plecase cu 40 km înaine de final și este ajuns de Lance și compania cu 2 km înainte de finish.C.Moreau duce trena grupului.Senzațional se ține Lance la sprintul final(Urmăriți mai jos profilul etapei).Îl vedeam însfârșit pe Armstrong zbătându-se ca în vremurile,,bune,, pentru a câștiga o etapă.Cu 10 m înainte de final,Lance,pur și simplu,nu mai avea suflu.A fost depășit dramatic de Fedrigo și astfel s-ar putea să fi fost ultima dată când acesta să fie atât de aproape de o victorie de etapă,căci de tricou galben nici nu putem vorbi,după ce acesta a început seria de întârzieri odată cu etapa de pe Col de la Madleine(dacă nu mâ înșel) acum aflându-se față de tricoul galben(Contador) la o întârziere de 36 minute si 46 secunde.

 Declarația lui Lance Armstrong după etapa de azi-Am încercat să câștigÎncă trăiesc.Nu am fost cel mai bun din cursă dar încă trăiesc..Fedrigo este bun.Jos pălăria.

 

 

 

 

 

Ca să vorbim și despre ,,parea bună,, a etapei,pot spune că Andy s-a împăcat cu Contador.Aceștia au îngropat securea războiului după ce luxemburghezul Andy Schleck și-a exprimat nemulțumire și spaniolul Alberto Contador regretul câștigării tricoului galben după o problemă tehnică a lui Andy.

Pe parcursul etapei,Cristopher Moreau câștigă cele două cățărări de categorie specială(cea de pe Tourmalet și ultima,Col d'Abisque),adunând la final 60 de puncte,având acum un total de 128 și se află pe locul 2 în clasamentul cățărătorilor,după Charteau cu 143 puncte.Pe 3 se află Pineau cu 92.

Thor Hushovd(norvegianul de la Cervelo Team) câștigă tricoul verde după ce ajunge pe locul 10 la sprintul final și încasează ultimele 6 puncte puse în joc.

Declarația lui Fedrigo-Astăzi am pelcat să apăr punctele lui Charteau pentru tricoul alb cu buline roșii.Apoi...m-am gândit că pot câștiga etapa.Am simțit pe cățărări asta.Mă țineau picioarele.Am dat 200 %.


P.S revin cu detalii imediat ce mă mai ajută si Eurosport.

Mă înclin.Voie bună .!


 

 

 

 

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob