.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

O zi din viata unui popă

Pe la 7 dimineața,popa s-a trezit în patul lui de popă. Și-a pupat tandru, pe gât, iubita lui de popă (vezi ca a mai ramas putțină colivă în frigider!), după care s-a dus în baia lui depopă, unde și-a făcut nevoile (fleoşc!) de popă, după care s-a spălat pe dinți cu periuța lui de popă.

Se duce în bucătăria lui de popă unde mănâncă ceea ce mănâncă un popă- colăcel de la slujba de duminca trecută cu un cotoi de rață de la vecina Floarea, și le mestecă încet, molcom nu hămesit ca orice popă.

S-a întors în cameră, unde s-a îmbrăcat cu hainele lui de popă, și-a pus sutana lui de popă după care și-a pus și epitrahilul și s-a încălțat cu pantofii lui de popă . A ieșit din casa lui de popă, măcinat de gânduri de popă. S-a suit în super mașina lui de popă cu numărul DJ ** HAR  și a plecat spre altarul lui, de la super parohia lui de popă.

A ajuns în pronaos. Țârcovnicul lui de popă  i-a făcut o cafea de popă  pe care i-a pus-o pe strană lângă o carte de cântece. A băut-o ca un popă. Îl măcinau gânduri de popă.-a doua zi avea Utrenie iar elevii lui de la seminar aveau peste două săptămâni teză la Dogmatică. Gândurile de popă nu sunt deloc, dar deloc la fel cu gândurile de doctor, bugetar,cocalar sau de corporatist, sau de blogger – numa’ zic. Pe la 10, a mers la un sinod de popi unde să voteze un nou mitropolit– a participat la ea, evident, ca un popă.

La pauza de cafea a sinodului, a intrat în sala de rugăciune. Îl măcinau gânduri grele, de popă, așa că a străbătut cu pași înceți și apăsați sala, fără să bage pe nimeni în seamă. Ca un popă.

Când s-a terminat sinodul, s-a întors în parohia lui de popă. A avut multe întâlniri și s-a sfătuit despre cum e bine să decurgă un parastas, ca orice popă. A găsit niște patașoni rămași de câteva zile prin biserică, așa că i-a însemnat cu mir, ca orice popă. La un moment dat, s-a uitat la ceasul lui de popă de pe perete și a văzut că s-a făcut vreo 6 după-amiaza. Așa că a plecat pe ulițele din comună să ajungă la un acatist, unde a cântat și a citit pentru bolnav, ca un popă. Nea Sandu Milionaru l-a pus la masă, cum se pune un popă și l-a cinstit cu o cinzeacă.....bine șase.Nu s-a îmbătat ca orice popă, doar s-a turtilit un pic.

După ce-a terminat cu acatistul, a ieșit în sat la "Cățeaua Leșinată" cu niște preteni, ca un popă. A mâncat ca un popă un cotoi de gâscă bine făcut dar nu a cumpărat și pâine-avea un colăcel rămas de la acatist și a băut niște vinuri aduse de Bebe alu' Gamela (evident, de cramă proprie, din regiunea Câmipa Băileștilor, altfel se numeau simplu poșirci) ca un popă.

Era deja seară. Al nostru popă se îndreaptă la casa lui de popă după multe beep-uri primite de pe fixul de-acasă. Se retrage alături de iubita lui de popă, cu care face dragoste (sau sex, depinde de la popă la popă). Apoi bagă boilerul în priză și până la urmă face duș ca un popă, se îmbracă în pijamaua lui neagră de popă și se bagă în patul lui de popă, alături de iubita lui de popă. Gândurile lui de popă nu-l lasă să adoarmă.

Între ele, unul mai cu seamă face ravagii în creierul lui de popă
 

Doamne, ce viață de popă plină de rutină am.

P.S.După o sugestie de aici

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob