.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Austalienii si CFR-ul


Se pare ca ar trebui sa circul mai des cu CFR pentru ca pana la urma ei sunt un fluviu de subiecte


Eram un pic grabit pentru ca in 8 minute pleca trenul si abia ajunsesem in fata garii. O coada in jurul caselor de bilete imi insufla putine emotii.

Prima la rand era o doamna, corpolenta, un pic blonda, cu o tenta de bronz. Era straina. Tocmai din Australia a avut de aflat mama. Respectiva doamna avea un bilet la un tren rapid sau accelerat. Cand cumperi bilet la aceste doua trenuri trebuie sa cumperi si loc. E o idiotenie, eu nu prea am inteles-o, dar asa trebuie. Va dati seama ca respectiva nici atat, plus ca doamna de la ghiseu nu vorbea engleza.

Dn australianca -“I don’t understand. I paid the ticket”
Dn ghiseu  -Trebeee’ aici locul…sa platiti si locul. (Totul suna si un pic mai ciudat datorita faptului ca ii lipsea cu desavarsire caninul drept superior, asa ca vorbirea era un pic cam ciudata si cu precipitatii)
Dn australianca - Tell me to which platform should i go !?!
Dn ghiseu - Ce zicee maa ?!?
 
Ii explica mami ce-i explica si o face sa inteleaga idiotenia sistemului de bilete romanesc si la ce linie trebuie sa ajunga. Eu eram ocupat sa-mi scot carnetul vizat. La final, respectiva doamna dorea si dumneaei sa afle unde poate gasi un telefon public. Pai nu este. Nu este? Pai cam nu… cum sa va spun?!

Mami o intreba, in engleza evident: “Da’ cred ca pana acum ati ajuns sa urati Romania”- “Sincer, oamenii sunt chiar faini dar sistemul si faptul ca nu multe persoane vorbesc engleza e un pic dificil pe langa celelalte aspecte.

1.   
1.       Nu stiu ce cauta doamna din Australia cu fiica dansei, in Romania. Ar fi posibil sa fie sotia si respectiv fiica invitatului special de la Conferinta Internationala de maine, organizata de Interact, la care particip, dar nu inteleg de ce aveau nevoie de bilet de tren.
       
      2. Cred ca ar trebui implementat un curs de engleza pentru cei de la oficii daca nu cel putin o cerere la angajare de cunoasterea limbii engleze.

      3. Oare mai sunt nevoie de telefoanele publice? Ar trebui oare introduce din nou?
       
 4. insert here another question
1.         


Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob