.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Hai sa fie C.N. Elena Cuza fruntea !

Cat de multe stiti despre Scoala Alfel? Cel putin cei care mai frecventeaza invatamantul pre-universitar au experimentat anul acesta o initiativa de a forma un orar special format doar din activitati cu caracter non-formal.



Eu si cu Razvan Neydamn ne-am hotarat sa sustinem Colegiul National Elena Cuza din Craiova cu proiectul  Marş Eco „Să respirăm aer curat” pentru ca ni-s asa simpatici cei care au participat in proiect pe data de 6 aprilie 2012, plus ca vrem asa mult sa vedem cum social media ajuta niste copii si nu in ultimul rand, nu puteam lasa la greu locul in care si eu si Razvan (s-a intamplat in cazul lui) sau se intampla (in cazul meu) sa invatam. Fisa proiectului este urmatoarea:



  1. Titlul activității: Marş Eco „Să respirăm aer curat” -marș împotriva încălzirii globale datorată poluării excesive a mediului înconjurător.
  2. Domeniul în care se încadrează: Educaţie ecologică şi protecţie a mediului;
  3. Scopul activității: Îmbunătăţirea calităţii mediului prin educarea elevilor în scopul conștientizării întregii populații, în spiritul civic al efectuării, respectării și menținerii curățeniei orașului Craiova.
  4. Obiectivele educationale ale activității: obiectivul general este conștientizarea populației orașului asupra efectelor devastatoare ale poluării.  
  5. Elevi participanți: 2000 elevii, totalul elevilor pe consorţiu este de aproximativ 4800 elevi, deci un procent de 40% din elevi sunt participanți ai marșului eco. 
  6. Durata și locul desfăşurării: durată aproximativ 3 ore, traseu: Şc. Nr. 21 curte (se aranjează elevii, cap de coloană elevii mici, ordinea prestabilită cu toate școlile, câte 5 pe fiecare rând) Calea București-A.I.Cuza-Piaţa Mihai Viteazu (este oprită circulaţia pe A.I. Cuza între orele 11-13), final marș Piaţa „Mihai Viteazu”- Prefectură. 
  7. Descrierea activității: Elevii costumaţi în „costume eco”, cu pancarte, baloane verzi, însoțiți de cadre didactice şi părinti formează un şir de aproximativ 2000 de persoane, câte 5 în rând. Ei mărșăluiesc până la Prefectură, unde ajunși susţin un mic program artistic şi în finalul activității dau drumul la aproximativ 1000 baloane verzi, simbol „eco”. 
  8. Descrieți rezultatele obținute în urma activității: cei 2000 elevi au fost instruiți cu privire la obiectivele proiectului; formarea unei rețele de parteneriate cu alte 3 unitati şcolare şi educarea elevilor acestora în spiritul protejării mediului; unitățile şcolare implicate direct sau partenere în proiect vor deveni un exemplu de bună practică pentru alte unități şcolare; populaţia în proporție de 65% a fost informată și a conştientizat nevoia de „ oraș curat”; 
  9. Grupul țintă al proiectului este format din 2000 elevi, directori de unităţi şcolare, membrii ai consiliilor de administrație, șefi de catedră, coordonatori de proiecte şi programme, alte cadre didactice și părinţi, aceştia sunt persoane responsabile care au realizat diverse perfecționări pe problematica mediului, sunt avizate și îndreptăţite să genereze astfel de acțiuni. În urma desfășurării marşului sperăm la o creştere a gradului de curăţenie a oraşului cu 50%. 
  10. Ecologizarea mediului în care trăim este o nevoie stringenta a societății noastre, elevii manifestă carenţe educaționale privitoare la păstrarea curată a mediului înconjurator, la reducerea poluării etc. În școli se depun eforturi majore în scopul educării elevilor în acest sens, pentru cultivarea respectului și responsabilităţii faţă de resurse naturale, conștientizarea fiecăruia față de locul şi rolul său în natură.
 
 Pentru a vota proiectul dati clik aici si hai sa-i dam bice pentru ca azi e ultima zi. !!!  Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti adresa de mail iar apoi sa confirmati prin accesarea unui link ce il veti primi pe adresa de mail introdusa.  

 Iar promovarea este foarte bine venita asa ca nu ezitati.

P.S. Pentru poze vedeti la Razvan







Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob