.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Nu mai pot nici cu manelismele


Dupa ce nu mai puteam cu tiganii , nu mai pot nici cu manelele.

Sunt niste persoane mai destepte ca mine asa ca am sa le las sa argumenteze grotescul dus la cote extreme.
"Am ajuns la un subiect care incinge spiritele de vreo 15 ani-manelele-
Bucurenci-Manelele.Ador subiectul asta.Mi se pare campul de desfasurare al neofascismului romanesc ,dupa mine fiind reprezentat de miscarea antimanele.ro

Daca intrebi in stanga si dreapta,ajungi la concluzia ca nimeni nu asculta manele.Bine...poate sunt cativa dar in niciun caz majoritatea.
Bucurenci-Porbleme cu manelele au oamenii cu gusturi extrem de limitate ( in consecinta ar trebui sa imi retrag afirmatia din titlu...sau NU..imi asum cele spuse ) , oamenii care isi imagineaza ca daca declara ca nu asculta manele,asta denota ceva "de bine" despre ei.Ii anunt cu parere da rau ca nu spune nimic...spune ca sunt niste incuiati.

Incercati sa dati o cautare pe net sau sa mergeti la o nunta si o sa constatati mintenas ca lucrurile stau altfel.(haideti ca va ajut eu..si am ales clipul asta pt simplul motiv ca secvente din el au fost aratate si in timpul emisiunii Apropo Tvdeci au o oarece "rezonanta" )



Bucurenci-Manelel sunt hip-hop-ul maselor asa ca ei se regasesc in aceste cantece despre recunostinta,despre nerecunostinta celor pe care i-ai ajutat,despre cum "s-a purtat dusmanii" ,despre prieteni si despre relatii sociale si de afaceri.

Puya-De exemplu,la noi in cartier,din case bubuiau si hip-hop si manele.Nu e o separare.Si ca subiecte...si ca tot,este o legatura.

Mai mult de atat,in ultimii ani am dezvoltat un stil nou de muzica de club cu care am spart topurile in tot occidentul.Il deosebesti imediat de oricare altul pentru ca undeva,in spatele ritmurilor de house isi iteste delicat capul maneaua stramoseasca.Tocmai de aceea,un prieten al Apropoului(Vizante) le-a numit simplu-HOUSELE.



Poate asta e mai convingatoare.

Silviu Petcu-In lume prinde foarte mult inventia.Faci un stil muzical si mai pui o codita acolo...d'asta au acum succes aceste "muzici" romanesti-housele cum spune dl Vizante- pentru ca este indedita pentru ei.Este ritmul care se recunoaste: de hip-hop,de house de clubing la greu si tanguielile astea mediteraneene-romanesti...Prind foarte bine.

Sigur,fanii lor din Romania ar spune ca nu e nicio legatura.

Bucurenci-Din cauza acestei prejudecati absolut idioate ca nu e in oridine sa-ti placa ceva tiganesc
-Romanii nu doresc asocierea cu tiganii pentru ca li se pare " Pai cum ? noi cu aia?? Noi suntem romani...am facut o scoala,stam la bloc ..Noi ne spalam

Cine n-a ras de palatele tiganesti ? Cine nu si-a pus mainile in cap la vederea turnuletelor care impodobesc acoperisurile ? Cu toate astea e vorba de un fenomen pe care altii l-au vazut ca fiind interesant.Este un

Silviu Petcu-Astea le-am vazut.Recunosc.M-am uitat de la capat la coada pentru ca sunt fascinante in uratenia lor.Bai frate,ce au oamenii in cap ?? ( zic eu...nimic ? )Prin caza...tigrii cu nu stiu ce...,mobila din lemn masiv;pe perete tot la fel ca tavanu,pictat cu ingerasi... Jungla intr-o parte ar in cealalta un castel..cu cascade..

La urma urmei,care sunt reprosurile ? Prea mare,prea incarcat,prea colorat !.Buun.Taiati turnuletele,pune-ti niste gresie pe jos,trage-ti o balustrada frumoasa de inox,vopsiti peretii in portocaliu,pune-ti o scafa cu spoturi si vedeti ce rezulta.

Bucurenci-Eu va dau un exemplu minunat de palat cu turnulete(cu ghilimelele de rigoare).Cladirea politiei de pe bulevardul Catargiu (Bucuresti).Este infinit mai urata decat un palat tiganesc pentru ca macar cele mai multe palate tiganesti sunt in niste sate(deci daca nu vrei...nu treci pe acolo) dar ce a reusist sa construiaca Politia Romana pe unul dintre cele mai frumoasa bulevarde ale capitalei...acea cacofonie vizuala...este un veceu.

Intelegem ca Dl Videanu are acasa la el o piscina frumoasa pe fundul careia se imlpetesc elegant initialele lui si ale sotiei;iar Costel Casuneanu are un adevarat palat cu mici cascade,ursi impaiati si arteziene.

Silviu Petcu-Eu nu cred ca dl Videanu a intrebat vrun arhitect si i-a zis "facem aici monograma dvstra pe fundul piscinei ..o sa fie cea mai tare ".Se vede banuiesc din satelit...ca asa i-au facut poza.A facut si el ceva frumos petru tara...pentru posterioritate.Daca face si un turnulet deasupra piscinei va fi si mai bine.

Daca e sa vorbim de masini,tot acolo ajungem.Radem de tigani ca au masini scumpe,mari,cu geamuri negre.Sau poate mai corect...radeam acum 10 ani caci acum orice om care "se respecta" are una la fel.

Silviu Petcu-Am un prieten italian care mi-a zis "Mai Silviu,in Romania sa conduci o masina care merge repede,sport,este un chalenge pentru ca nu cred ca faci mai mult de 2 curse fara sa farami masina fara sa te dai peste cap.

Se pare ca nu ati inteles nimic.Masina nu se cumpara pentru ca fi condusa,ci pentru a fi parcata.

Bucurenci-Ascultati o stilista infioratoare.Dan Diaconescu are un Rolls.Cum sa-ti conduci propriul Rolls? Adica ti-ai permis un Rolls si nu-ti permiti un sofer.Este el tigan? Nu.Este roman 100 % .

Puya-Normal ar fi fost sa se intample invers.Adica majoritatea sa influenteze o minoritate si nu invers.(Exact depsre ce vorbesc si eu )

2010,fiind an de criza si in Romania,au scazut vanzarile la toate firmele de masini din Romania.Mai putin 2:Porche si Ferrari.

Silviu Petcu-Pai sa faca o fabrica aicea.

Deci si tiganilor si romanilor le place sa se fuduleasca.Degeaba am bani daca nimeni nu-i vede.

Puya-Ideea de a arata ca ai bani nu este o chestie pur tiganeasca....(gandeste-te mai bine mai Puya).Sau daca a fost o chestie pur tiganeasca,acum este o chestie pur romaneasca(ca o chestie..iti spun ca te-ai dat pe brazda la sfarsit :]] ) .Exista n cazuri in care atunci cand au 50.000 Euro in mana isi iau masina de 49.000.

Si cu mia ramasa ?

Puya-De 1.000...ramane pentru Mac.

De haine,de pantofi si de bijuteri nici nu mai are rost sa vorbim.Daca nu se vede cati bani costa,nu are niciun sens sa le cumperi.

Puya- As merge un pic mai departe.Gandeste-te la cati romani o au pe asta cu ghiulurile Nu mai vorbim de limbaj si de felul de a te purta.

D&G,Versace,Louis Vuitton....in general tot ce are numele mare si batut in cristale swarovski.Daca aveti vreo indoiala,mergei la o nunta de tigani.

Bucurenci-Fetele din Romania isi imagineaza ca daca nu sunt "Pitzi" sunt ok.Dragele mele,este fals.Va inselati! Daca nu sunteti pitzi asta nu inseamna nimic.Pana la a fi niste fete care se imbraca cu gust(aici cunosc si eu cateva),mai sunt ani,ani de educatie.

Cine nu a auzit intr-o discutie oarecare aparand la un moment dat intreabarea inocenta "auzi dar x nu e tigan ?" De obicei x e vedeta sau plitician sau actor de succes.Lista celor ce apar in astfel de conversatii este practic "fara numar" (sa pastram o nota de autenticitate in care sa ne regasim cu totii)

S.Petcu-Mihaela Radulescu....am auzit conversatii.Depsre dl Nastase am auzit ca este dintr-un sat de undeva de aproape de Bucuresti si ca ar fi tigan.Ma indoiesc foarte tare.De Iliescu iarasi ma indoiesc.Basescu n-are nicio treba cu tiganii dupa cum arata(a spus ceva genial "dupa cum arata".Dar dupa cum se poarta? )

Iliescu,Basescu,Andra,Ilie Nastase,Stefan Banica Jr. . Lista e foarte eteroclita.

Deci sa rezumam.Romanul nu recunoaste ca a luat tot felul de obiceiuri de la vecinul tigan,ca seamana cu el in aprti in care nu vrea sa semene si in general se supara daca un alt roman ii atrage atentia asuprea acestui lucru.Insa i-a foc si scuipa smoala-ncinsa.Daca observatia vine de la un francez care pune egalitate intre etnie si intre nationalitate.



Silviu Petcu-Da..ala a fost foarte deranjant pentru ca ne ataca si pe noi ceilalti care nu stam cu mana intinsa.
Bucurenci-Daca am renunta la bancurile etnice,lumea ar fi un loc mult mai trist.Pana la urma in bancurile astea se elibereaza niste tenisiuni.

Francezii sa faca bine sa ii tina acolo.Sa le dea champinion si champs elysee si sa rezolve naibii problemele.

Puya-ORI SUNTEM EUROPENI ORI NU MAI SUNTEM ?

Oricum pana una alta,pe la minstere zac vreo cateva miliarde de euro pentru integrarea romilor pe care noi nu ne grabim sa le accesam probabil pentru ca nadejdea colectiva este ca o sa plece prin UE si o sa ne lase in pace sa fim frati cu codrul nostru. "

Multumesc ApropoTv.Multumesc Andi Moiesecu,Puya,Silviu Petcu si Dragos Bucurenci.
Multumesc ca ati citit o postare mai lunga dar ati vazut totusi ca mai sunt si oameni in Romania care mai gandesc si recunosc cu cea mai mare usurinta ce tinde spre placere ca sunt mult mai destepti ca mine(poate de asta ii si urmaresc...sa invat ceva de la ei).

M-am intins mai mult decat imi era plapuma...

Ma inclin.Voie buna.!



Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob