.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Frantei 2011 - Etapa 3

 Rutierul de la Garmin-Cervelo, Tyler Farar castiga etapa cu numarul trei din Turul Frantei, devenind astfel primul ciclist american din istoria turului ce castiga o etapa in Marea Bucla chiar de ziua tarii sale (4 iulie ziua U.S.A).

Etapa cu numarul trei din marele tur s-a desfasurat intre Olonne-sur-Mer si Redon pe o distanta totala de 198 km. Startul etapei s-a dat din regiunea Vandee ca apoi s-o paraseasca  indreptandu-se spre Bretania, traversand valea Loire via podului Saint-Nazaire.

Dupa ce a trecut linia de sosire, americanul a facut cu mainile semnul literei "W" in memoria prietenului sau Wouter Weyland care a decedat in etapa a 3-a din turul Italiei, in luna mai.


Victoria de astazi a lui Farar se adauga la palmaresul acestuia, ce consta din doua etape castigate in Giro si trei in Vuelta. Acesta se declara multumit de coechipierii sai si declara ca " nu puteam sa cer o conducere mai buna echipei mele.

Haideti sa ni-l amintim pe Tyler Farar din reclama acestuia la New Transitions



Atacuri s-au dat din primii km astfel ca de pluton s-au detasat 5 ciclisti: Frenchmen Maxime Bouet (AG2R), Mickael Delage (FDJ), Spaniards Jose Gutierrez (Movistar) si Ruben Perez (Euskaltel), alaturi de  Dutchman Niki Terpstra (Quick Step) au dus avansul evadatilor pana la 8 minute, inainte de a fi ajunsi pe ultimii 20 de km.

Urmarind locul al treilea, spaniolul Rojas castiga astazi tricoul verde, in timp ce castigatorul din prima etapa, Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) poarta maine tricoul cu buline, dupa ce le-a purtat deja pe cel galben si verde.

Campionul de anul trecut, spanionul Alberto Contador, incearca inca sa recupereze timpul pierdut in prima etapa cand a cazut si a ramas in urma tricoului galben la 1 minut si 42 de secunde.

Pe langa minunatele castele de pe marginea drumului, am avurt de admirat in etapa de astazi o mica anomalie a unui lac din aceasta regiune. Lacul Grand Lieu pare la prima vedere o zona mlastinoasa. Proprietatea acestuia este ca pe timp de iarna isi dubleaza aproape suprafata, ajungand de la 35 de km patrati cat are vara, la 65 km patrati pe timpul lunilor de iarna.

Tot in aceasta zona exista chiar un climat tropical, singurul din Europa. O multime de specii de pasari habiteaza in jurul acestui lac, numarul osciland intre 20.000 si 30.000.  Grand Lieu ocupa pozitia secunda in spatele Deltei Dunarii la numarul coloniilor de starci si cormorani.

Classementul etapei 3 :
1. Farrar (EU, Garmin-Cervélo) 4h40'21''
2. Feillu (Fra, Vacansoleil) m.t.
3. Rojas (Esp, Movistar) m.t.
4. Hinault (Fra, AG2R-La Mondiale) m.t.
5. Cavendish (GB, HTC-Highroad) m.t.
Classement general :
1. Hushovd (Nor, Garmin-Cervélo) 9h46'46''
2. Millar (GB, Garmin-Cervélo) m.t.
3. Evans (Aus, BMC) la 1''
4. Thomas (GB, Sky) la 4''
5. Gerdemann (All, Leopard-Trek) la 4''

photo photo

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob