.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Impreuna suntem mai puternici! Sau cum am castigat un iPhone5 de la Vodafone

Imi este foarte greu sa scriu. Unele randuri le-am mai postat si pe facebook, asa ca sa ma ierte cei care le-au mai citit, dar o sa vin si cu povestea din spatele clipului.

Multumirile

Vreau sa incep prin a spune ca nu am cuvinte sa multumesc celor de la Vodafone si Blogal Initiative. Nu atat pentru premiu, cat pentru apreciere. Sunt bucuros, sunt increzator si entuziast.

Initial, nu credeam ca sunt eu castigatorul, chiar daca aparusera primele comentarii la articol. Era prea frumos..

Multumesc mult celor care au aparut in clip, sau au contribuit ca el sa arate in felul in care arata, adica: Mysh Xd, Vlad Ionescu, Becea Sebastian, Fadel El Nino, Oltenceanu Danni, Gogonea Dragos, Lantos Filip Fernandoi, simplilor trecatori si nu in ultimul rand, tipografiei Printex din Craiova pentru sustinere. 


Vreau sa le multumesc si lui Florea Cristian si lui Mariciu. Aveam in minte ideile conturate, stiam cam ce vreau sa fac..dar nu imi era de-ajuns. Voiam niste pareri de la doi oameni care mi-s foarte foarte dragi, pe care ii citesc cu placere, care sunt creativi, si totodata pe care ii cunosc (din nou, mai mult sau mai putin)

Multumesc celor care apreciaza, rabdare sa inteleaga- celor care nu au inteles-… si precizarea banala ca articolul a fost publicat si trimis inainte de ora 23.57 (impreuna cu clipul).

Povestea 

Acum, nu stiu daca ceea ce o sa scriu o sa ma puna intr-o lumina buna sau intr-una mai putin buna,
sau daca dezvaluind din "secretele" din spatele clipului este un lucru intelept, dar o sa incerc sa va spun cum a pornit totul si despre cat de important este sa ai langa tine niste oameni minunati.

Am avut ideea sa fac un clip pentru lansarea iphone5 de la Vodafone, inca de anul tecut, atunci cand a castigat Roxana iphon-ul4s. Abordarea ei mi s-a parut foarte interesanta.  Va spun sincer ca m-a inspirat. Niste slide-uri power point, daca tin bine minte..foarte foarte dragut facute. A fost un "bum". Asta am vrut sa fac si eu. M-am gandit ca un clip ar fi numai bun. Mariciu mi-a spus ca trebuie sa am grija la faptul ca o simpla filmare cu interviu nu poate fi de "wow" sau de "bum". Nu cred ca mi-a iesit nici de wow, nici de bum. Imi doresc sa cred ca mi-a iesit de-un zambet pe fata celui ce-l priveste.  De la postarea Roxanei si pana acum, am uitat de asta si in plus am avut alte preocupari, alte interese si activitati.

Mi-am amintit de idee abia joi noaptea, cand am citit mailul de inforamare al celor de la Blogal Initiative. Atat mi-a trebuit. A doua zi cautam camera. Am gasit. A picat varianta. Am gasit din nou, a picat si cea de-a doua.. Pana la urma l-am gasit pe cel care avea sa ma ajute mult. Mysh, viitor membru in clubul de voluntariat Interact Craiova, fotograf, dar mai ales editor!

Voiam sa filmam sambata si duminica. Iar a picat. Tricoul si cartonasele au venit abia luni; + ca mai greu gasesti oameni in weekend, chiar daca iti sunt ei prieteni. Era ultima zi si aveam doar foarte multe idei de pus in practica. Nu stiu...poate suna absurd ca am lasat totul pe ultima zi, dar in zilele ce trecusera imi stabilisem foarte bine scenariul.

Vreau sa fac mentionarea ca in clip trebuiau sa mai apara: un baiat din Germania, un baiat din Franta, un baiat din Finlanda, o fata din Turcia (actualmente in Argentina), o fata din Spania, o fata din Ungaria, alta din Croatia... un baiat si o fata din Polonia. Pana la urma a aparut doar un prieten din Anglia. Imi pare sincer rau ca nu au reusit sa-mi trimita clipurile la timp... Poate ca ar fi iesit si mai bine. Era o campanie internationala pana la urma..The real deal.

Cum mi-a venit ideea cu tricoul? M-a plait din senin. Ma uitam in oglinda si repetam ce voiam sa spun. Imi analizam expresia si toate cele. Purtam un tricou cu niste imprimeuri cam ciudate...de aici a pornit totul. Am urmarit si eu lansarea din Bucuresti a iPhon-ului. M-a inspirat mult ce au purtat colegii bloggeri. Nu pot sa-l omit pe Andi Moisescu. In fiecare duminica, tricourile lui sunt o mare de inspiratie...pentru toti :)

De unde cartonase? Cum spuneam, din pozele si clipul lansarii din Bucuresti. Adica poza asta. Am incercat sa aduc putin din lansare si in Craiova.

Sound-ul? De la bun inceput voiam sa gasesc un sound dintr-o reclama Vodafone. Publicul interactioneaza mai mult, isi aduce aminte de reclama de la tv, si daca reusesti sa faci ceva frumos, se si bucura de faptul ca si-a dat seama. Sa nu mai vorbesc de impactul initial al reclamei. Cristian, a ridicat mingea la fileu spunandu-mi ca ar da bine o referire la spot-ul "Impreuna suntem mai puternici". A doua melodie, din considerente proprii..

Filmarea si editarea? Din nou il mentionez pe Mysh. Daca m-ar fi lasat balta, nu cred ca renuntam.. Filmam cu un iphone4s, dar ramanea un filmulet anost! Sa nu mai mentionez editatul.. A facut o munca incredibila. Am inceput sa filmam la ora 14.30 !!!! (utima zi de campanie). La ora 20.30-21.00 se apuca de editare. Era gata putin dupa ora 23.00. Asteptam sa se converteasca filmuletul, cand.....se blocheaza, frate. OK, mai e o ora, dam de la inceput. Se blocheaza iar. Mai taie din calitate, se blocheaza. Era 23.30 si clipul nu era gata. Deci am crezut ca mor pe scaun. Imi pierdusem orice speranta. Incercam ultima data pe 720p si merge. Clipul, daca va vine sa credeti, a fost urcat pe youtube la 23.59 si secunde bune trecute. In schimb, articolul era deja gata.... de 13 minute.

Nici nu va inchipuiti cate alte idei mai aveam... Uite, o sa va mai spun una, ca sa nu credeti ca le tin toate pentru mine.. Voiam sa fac ceva ce am vazut in reclama "Ai mai multa putere sa te implici" a celor de la Vodafone. Si anume, momentele in care apareau imagini cu twitt-uri. De asta am si dat cateva inainte, si mi-am rugat un prieten sa mai dea si el.

Sau atunci cand prietenul Fadel, nu putea sa imi trimita filmuletele cu el, fiind plecat din campusul facultatii. La un moment dat, dupa cat il stresasem, si cat l-am innebunit, am si crezut ca mai are putin si imi spune "Go fu.. yourself!"

O alta chestie ce trebuie precizata: Am filmat in masina interviul lui Vlad Ionescu pentru ca efectiv nu aveam timp de pierdut. Chiar atunci mergeam sa luam alt prieten de acasa si sa-i luam si lui interviu. Cu ocazia asta ii multumesc din nou lui Vlad pentru ca s-a trambalat peste tot unde aveam nevoie. Papanasii, cu proxima ocazie! Se stie..

In clip trebuia sa apara si mama... initial cu interviu, apoi doar secvente cu ea. Voiam sa le pun atunci cand spun "parintii tai stiu si ei cativa..". Nu s-a simtit foarte bine in ziua cu filmarile, asa ca am anulat.

Trebuia sa mai apara si Cristi, un bun prieten care face parkour. Se potrivea cu sportivul din reclama.

Am fost dati afara din   Nu am putut sa filmam in Mall-ul din Craiova..Am intalnit o doamna foarte draguta de la administratie, care ne-a ascultat, ne-a urat mult succes, dar ne-a spus ca din pacate fara hartii semnate nu poate face nimic..

(Cred ca) Am reusit sa castig pentru ca impreuna am fost mai puternici! Asta a si fost ideea din spatele clipului. Si penru ca am adus vorba de Andi, prieteni, simt cu adevarat nevoia sa spun "Ma inclin!"

Multumesc mult, inca o data, si daca am uitat sa mentionez pe cineva, imi cer scuzele de rigoare si astept trasul corespunzator de maneca.

P.S. (in timp ce scriam articolul, am primit un mesaj.): Cu siguranta, astazi cei mai fericiti oameni ai planetei au fost: B.... O.... si R...C... (Poate nu intamplator). Si asta pentru ca au potential...Felicitari!...si perseverenta!

P.P.S Desi nu este exact ceea vreau cu adevarat de ziua mea, este un cadou foarte frumos..In curand...

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob