#de15ani Ştiaţi că... "Lose You" deţine recordul celor mai multe zile petrecute în topul românesc 100? Peste 850 de zile!
#de15ani Ştiaţi că... Emisiunea "Totul va fi bine" Antena 1 a fost lideră de audienţă la fiecare ediţie, 3 ani la rând?
#de15ani Ştiaţi că... În 2001 "Un minut" a fost cea mai difuzată melodie a anului în România? Acesta a fost primul number one din cele 8 din istoria trupei.
#de15ani Ştiaţi că... Hi-Q.ro a împlinit 14 ani? Este primul site al unui artist român.
Mai sus este o mica parte din seria "#de15ani. Stiati ca.." a celor de la hi-q pentru a dezvalui sau aminti lucruri mai putin cunoscute despre hi-q.
Mangalia, anul 2001, plaja super aglomerata (abia atunci incepea moda plecatului la greci, bulgari, ciprioti). Ma amintesc sezand pe un sezlong neplatit, in mana cu ceea ce avea sa devina prima carte (serioasa) citita. Aveam 8 ani pe atunci si ma distram cu Don Quixote de La Mancha, incercand oarecum cu greu sa ma concentrez. Muzica pe plaja era oarecum deranjanta pentru un baiat in clasa a II-a primara ce se confrunta cu pain-ul in dragoste ce-l suferea cel al carui nume il gasim in titlul mai sus mentionat.
In doua zile am terminat-o. Mai ramasesera inca 7. In zilele ce trecusera nu bagasem de seama afluxul sonor ce ni-l baga DJ-ul plajei; si anume o melodie era difuzata din 20 in 20 de minute. Cred ca aia a fost cam prima piesa ce mi-a placut si pe care am tinut-o minte (bine..pe langa Andri Popa si alte balade dintre care cele ale lui Socaciu sunt la loc de cinste in camaruta de memorie)
Imi amintesc ca aceeasi melodie se auzea de la terasa de langa Hotel Zenit, unde ciorba de perisoare era specialitatea casei; din masinile lubenitarilor ce vindeau lubenita in fata "Turcului" (cred ca e si acum turcul cu inghetata in Mangalia, in spatele hotelului Zenit. Foarte buna).
Era melodia cea mai difuzata a anului 2001. Era asta:
Cand fac o promisiune ma tin de ea. I-am promis prekinuluiBogdan Anghelina ca sigur si musai studiez problema laptopului de vacanta. Tinand cont ca s-a imprekinit cu cei de la SuperLaptop.info mi-am amintit faptul ca experienta din Finlanda putea fi mult mai bogata in detalii si poze daca aveam laptopul personal cu mine si nu eram nevoit sa il folosesc pe cel al lui Mikael. La o analiza de adancime a site-ului am observat faptul ca raportul calitate-pret este in favoarea calitatii, defavorizand pretul, avand mai mult decat ok sumele de achizitie.
Pentru ceea ce imi trebuia mie in Finlanda, m-am gandit ca un Dell Latitude D410din clasa Ultraportabile 12''ar fi fost perfect. Nu era nici prea mare, nici prea mic, si incapea lejer in orice geanta de voiaj. Ceea ce m-a atras in primul rand la el este faptul ca un laptop ultraportabil este ideal cand te confrunti cu schimbatul avioanelor. Nu iti doresti sa ai in bagajul de mana o greutate prea mare si nici in cel de cala. Face parte din clasa business iar balamalele de otel ma asigura ca la prima cazatura nu o sa-l adun bucati; carcasa de magneziu ajuta la asta.
Totodata, de cand cu schimburile intre elevi, si Bogdan stie, cand vine la tine un elev din alta tara si trebuie sa ii pui la dispozitie un laptop, trebuie sa te asiguri ca nu poate fi usor avariat. Cu totii suntem neglijenti cu lucrurile ce nu ne apartin. Ca un topic, ceea ce este mai mult decat indispensabil unui laptop de vacanta, in special cand mergem pe litoral ar fi aspectul privind scurgerile de lichide ce le poate suferi. Un toshiba Satelitte al unui coleg, a avut aceeasi problema si a stricat oarecum tiparul vacantei reusite. Tinand cont ca Dell Latitude D410 este rezistent la contactul cu apa, implicit scurgerile de lichide, bautul cafelei dimineata langa laptop nu va mai fi un motiv in plus de grija.
Filmuletul urmator este mai mult decat relevant
Sunt sigur ca un dual core ar fi fost mai mult decat perfect, dar sunt de parere ca si procesorul acestuia (Intel Pentium Mobile de 1,73 Ghz, L2 cache=2mb) este parfum si duce orice i-ai da de facut pe sezlongul adiat de briza litoralului sau in cabana de la Balea :)).
Acum o sa-mi zica lumea : "Ba Cojocarule, tu scrii articole numai cand e vreo campanie, cand e vreun concurs?." Nu.
Pentru ca in general sunt direct, o sa va spun din prima despre ce e vorba. Tovarasul 2.0 Soacra, a pus de-un concurs cu premii in bani. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intrati aici si sa completati chestionarul cu pricina.
De ce ati face asta?
Eu astazi am semnat primul meu contract de munca. O sa vin cu alte detalii in alt articol.
Ideea este ca atat cat muncesc, atat primesc. In sub un minut, completati formularul, sponsorul e fericit ca a primit raspunsurile si isi face o idee despre cum priveste lumea jeansii, voi puteti castiga 100 lei (fara sa munciti o luna), mai spuneti si ca ati auzit de concurs de la bloggerul celebru, adica Rares Cojocaru, si toata lumea pleaca fericita acasa, nu :)))
Formularul are mai multe intrebari cu privire la jeansi. Toata lumea poarta jeansi...mai bine sau mai putin bine, asortati sau mai putin asortati. Nu stiu cata lume cumpara de pe internet blugi, denota si intrebarea din chestionar.
Daca ma intrebati de ideea din spatele campaniei, va spun ca imi este complet straina; poate se deschide un site care vinde blugi, whatever.. Cert este ca va rog si eu si Soacra " sponsorul este deosebit de interesat de raspunsurile oferite de catre cititorii vostri, asa ca am arzatoarea rugaminte de a trata acest concurs cu maxima seriozitate."
Cum imi plac mie blugii, am scris in chestionar. Poza articolului este deasemenea conclundenta iar in cazul in care coincidem la gusturi, ii gasesti aici
Am dat si pe twitter si pe facebook, zic sa dau si aici ca nu strica, plus ca vara asta imi omoara articolele pentru blog :)
Pentru ca zilele urmatoare trebuie sa vad ultima parte din HP, o sa ma uit in cateva minute la penulima asa ca eu asta i-am urat lui Irinel, adica OmulSimplu :
Cu stima si respect, Rares Mihnea Cojocaru iti ureaza un sincer si neparvenit "La Multi Ani" dar sanatosi. Ca daca ne invartim prin spitale, tot degeaba. Acum e tarziu, e trecut de miezul noptii; nu are rost sa deranjam, dar maine preconizam si-o auditie telefonica ;;), eventual un mic articolas, din gatul mainii.
Acestea fiind zise, eu tin sa-ti multumesc pentru stii tu ce de mai de mult. Numai bine, sanatate si articole bune in continuare.
A trecut moda gainarilor. Mai acum cateva veri, ierni, primaveri, furturile din parcela omului ( a se citi gospodarie) erau la ordinea zilei. Se fura un curcan, un pui, un boboc din fata portii, 14 cuie, un tarnacop si 3 cazmale.
Bai sa va zic ce se fura acum. Mai acum cativa ani buni (8-9.. hai 10) s-au pus cabluri de telecomunicatii (cred), am impresia ca de Romtelecom prin fata portilor oamenilor. S-au ingropat asa, cam la vreo 80-90 de cm sub pamant. Cablurile/firele din cupru. Intre timp, Romania a intrant in NATO, apoi un pic stingherita a fost acceptata si de UE si ne-am modernizat cu totii. Nu stiu exact ce si cum dar cert este ca acele cabluri au iesit din uz, sunt vechi, nu se mai folosesc, "nu mai e bune".
Peisajul rural acum are prin fata portilor santuri late, adanci ce nu pot fi trecute de persoanele cu vartsa 70+. In satul bunicilor cica ar fi ajuns ieri noapte, in dreptul unei case. 1 metru de cablu costa 50 de lei. 1 km=50.000 lei :). Pana acum s-au furat 20 km +
Nu mai zic ca acum 3 zile am fost prezent la o incaierare intre niste unii; adica intre niste janghine ce venisera cu cazmaua la purtator si cu sapa in portbagaj. Nu si-au luat decat cateva "topoare-n cap" (min 2.06). Deseara o sa avem o seara animata. again :))
De cateva zile incoace am tot avut si reverii si visuri; nicidecum iluzii, poate uneori deceptii. Astazi m-am intalnit cu unul dintre vise. Cu VisUrat.
Eu la ora 13.00 inca imi mai aranjam sireturile, cu mana dreapta efectuam un periaj pe canini; mi-am aruncat 14 piersici in bagaj :)) si am dat sa plec de acasa indreptandu-ma spre autogara din Craiova. (la 13.30 era "decolare")
Nu dau bine nasul cu cersetorii din centrul Craiovei (aia de la Ex-Primavara, actualmente Teiu, whatever) ca un zgomot de motor si doua siluete: una alba si una rosie traversau A.I. Cuza facandu-si loc pe langa taxiurile ce ilegal si "deosebit de periculos" stationau aiurea in fata muzeului si pe langa Carol. Erau baietii din Redescopera Romania pe doua roti, adica Sebastian si Robert. "Ai baaa... acum mi-am gasit sa plec tocmai acum" mi-am zis. I-am vazut trecand pe langa Carol spre Cuza si mi-am continuat drumul zicandu-mi "zauu...barem sa le fi facut o poza" (aveam camera in spate).
Nu cobor eu bine spre Jiul ca ii vad ca se intorc. I-am capsat intr-o poza (o pun cand ajung in Craiova) si am zis "bai...ce naiba, nu pot sa intru in trafic, sa-l bat cu degetu pe umar pe VisUrat si sa-i zic cine mi-s, asa ca m-am multumit cu poza in care am tras bine numarul de invingator WIN al acestora. M-am gandit sa-i sun, si chiar l-am sunat pe Seby dar dupa 3 beep-uri am zis ca mai bine il las sa fie atent la trafic, caci intr-o zi de miercuri nu-ti doresti sa fii sofer, mai ales de cand au inceput santierele sa se dezvolte in Craiova.
Ajunsesem pe Stefan cel Mare. V-am spus ca de cateva zile nu pot sa scap de niste vise :)))). In fata mea, la vreo 30 de m, erau chiar cei doi mai sus mentionati :).
Nici nu mai stiu cum m-am adresat lui VisUrat pentru ca inimca dadea rateuri la incercarea de a-mi iesi din piept; nu atat datorita emotiilor ca ma stiti doar ca mi-s imun la asa ceva, ci faptului ca am alergat un pic :))))).
In principiu trebuia sa se vada la beraria de la Jiu cu FreakTuning si gasca onlinerilor craioveni, dar si datorita faptului ca erau in intarziere, si pentru ca strazile din Craiova au devenit un labirint, si pentru ca poate comunicarea nu a fost cea mai stralucita, am facut doar cateva poze, mi-au inmanat niste stickere de lipit pentru "cumetrii" din bloggosfera, si ca final i-am indrumat (eu sper sa fii si inteles :D) spre Slatina, urmatoarea destinatie.
Bai....acum ca am pierdut autobuzul, nu-i bai, ca doar ma stiti descurcaret si am luat altul fara sa astept, care m-a dus la doar cativa km de satul de bastina al neamului Cojocaresc, taica-meau fiind responsabil de ridicarea bloggerului celebru.
Una peste alta, ma bucur ca n-am luat decat un purec de pe microbuzul vietii :))), caruia urmeaza sa-i dau "moartea caprioarei" cand il voi prinde.
P.S. N-am in cap vreun post scriptum. se duce bateria laptopului asa ca nu zic decat:
1.Cand te duci la un examen si nu ai invatat, o iei in mana. trebuie sa te astepti la un rezultat pe masura incompetentei tale :)
2.Cand te duci la un examen si nu ai invatat si nici nu ai depasit nivelul scrierii "mesengeriene" = limbajul pustilor foarte inteligenti; atunci cand interactioneaza ei pe messenger, hi5 si mai nou facebook : alea cu "asl pls" sau "somnik pufos".(asa zic mai ales alea de 15-16-17 ani cu creierul terci) si mai ai si camere de supravegheat in sala, mai bine mai ari 3 pogoane in FarmVille.
Multe persoane din generatia 1 din 2 acum regreta faptul ca desi cretinul ala de matematica ce era un tampit, incearca sa invete o mana de persoane, tu ii atribuiai cu dezinvoltura si energie, o suita de invective.
Dar oricum nu-i bai. Eu chiar nu imi doresc ca toti sa devina doctori, ingineri, avocati..filozofi. Parca e bine sa mai fie si o tanti care sa ma ajute cand imi cumpar adidasi, sa fie o tanti si la banda rulanta de la super market, si persoane care sa lucreze in salubritate, nu?
Oricum cine sa stie diferenta dintre genul dramatic si genul epic, stii? Pentru ei "Prima noapte..." e piesa de teatru. Eu mi-as rezerva de acum un bilet..na, stiu am prioritate; al naibi bloggerul celebru, la piesa asta de teatru.
Cum s-a facut confuzia?
E foarte simplu. Comentariile sunt memorate. Niciodata dar niciodata nu am fost de acord cu memoratul comentariilor. Adica eu citesc o carte. O citesc, imi fac o parere despre ea. Dupa asta citesc critica literara a unui nene mult mai destept care a avut si el opinie asupra romanului recent citit. Dupa asta scriu si eu ce parere am. La fel si la caracterizarile personajelor.
Automat ca cineva care nu a citit cartea ci a memorat doar un comentariu, nu are cum sa faca aceasta simpla, mica, minusculta diferenta. Numa' zic.
Au fost bagate camere. Da. Nu s-a mai copiat. Da. Am vazut nivelul. Ne-am inspaimantat. Am oscilat cu comentariile, am ridicat in slavi pe cei cu nota 10 (nu ca ar fi ceva rau in asta. Pe o persoana o si cunosc. S-a intamplat sa fie din acelasi liceu cu mine).
Si ne mai intrebam de ce a fost anul cu cele mai slabe rezultate?
Si ca sa terminam si cu zambetul pe buze zic : "Un elev de la BAC 2011 intra in aprozar."Dati-mi niste cartofi". Vanzatorul il intreaba "De cat?". "Decat cartofi, da" raspunde elevul"
P.S. Sunam un prieten: -Ce faci ma? -Bah, uite culeg cartofii. -Esti nebun, ai ajuns la tara? -Bah nu... pe farmviile. -Poftim? Prietene tu esti sanatos la cap? -Pai da...nu ca e frumos. Mai am de cules morcovii si sa ar un pamant....
Rutierul de la Garmin-Cervelo, Tyler Farar castiga etapa cu numarul trei din Turul Frantei, devenind astfel primul ciclist american din istoria turului ce castiga o etapa in Marea Bucla chiar de ziua tarii sale (4 iulie ziua U.S.A).
Etapa cu numarul trei din marele tur s-a desfasurat intre Olonne-sur-Mer si Redon pe o distanta totala de 198 km. Startul etapei s-a dat din regiunea Vandee ca apoi s-o paraseasca indreptandu-se spre Bretania, traversand valea Loire via podului Saint-Nazaire.
Dupa ce a trecut linia de sosire, americanul a facut cu mainile semnul literei "W" in memoria prietenului sau Wouter Weyland care a decedat in etapa a 3-a din turul Italiei, in luna mai.
Victoria deastazi a lui Farar se adauga la palmaresul acestuia, ce consta din doua etape castigate in Giro si trei in Vuelta. Acesta se declara multumit de coechipierii sai si declara ca " nu puteam sa cer o conducere mai buna echipei mele.
Haideti sa ni-l amintim pe Tyler Farar din reclama acestuia la New Transitions
Atacuri s-au dat din primii km astfel ca de pluton s-au detasat 5 ciclisti: Frenchmen Maxime Bouet (AG2R), Mickael Delage (FDJ), Spaniards Jose Gutierrez (Movistar) si Ruben Perez (Euskaltel), alaturi de Dutchman Niki Terpstra (Quick Step) au dus avansul evadatilor pana la 8 minute, inainte de a fi ajunsi pe ultimii 20 de km.
Urmarind locul al treilea, spaniolul Rojas castiga astazi tricoul verde, in timp ce castigatorul din prima etapa, Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) poarta maine tricoul cu buline, dupa ce le-a purtat deja pe cel galben si verde.
Campionul de anul trecut, spanionul Alberto Contador, incearca inca sa recupereze timpul pierdut in prima etapa cand a cazut si a ramas in urma tricoului galben la 1 minut si 42 de secunde.
Pe langa minunatele castele de pe marginea drumului, am avurt de admirat in etapa de astazi o mica anomalie a unui lac din aceasta regiune. Lacul Grand Lieu pare la prima vedere o zona mlastinoasa. Proprietatea acestuia este ca pe timp de iarna isi dubleaza aproape suprafata, ajungand de la 35 de km patrati cat are vara, la 65 km patrati pe timpul lunilor de iarna.
Tot in aceasta zona exista chiar un climat tropical, singurul din Europa. O multime de specii de pasari habiteaza in jurul acestui lac, numarul osciland intre 20.000 si 30.000. Grand Lieu ocupa pozitia secunda in spatele Deltei Dunarii la numarul coloniilor de starci si cormorani.
Norvegianul de la Garmin-Cervelo, Thor Hushovd, a castigat cu echipa contratimpul de 23 de km si a preluat stafeta de la P. Gilbert, imbracand astazi tricoul galben
*in curs de update
Etapa secunda din Le Tour s-a desfasurat pe distanta de 23 de km ( Les Essartes-Les Essartes), fiind o etapa de contratimp pe echipe. A fost o etapa relativ mica, dar cu un traseu final urban cu destul de multe virje.
Ceea ce s-a intamplat ieri are rezonante si in etapa de astazi si poate va avea si pe parcursul turului. Cazatura in masa de la km 9 (pana la finish) in care Contador a fost blocat si a pierdut secunde pretioase, a dus ca prima echipa care i-a startul in contratimpul de astazi este chiar cea a spaniolului Alberto , banca suedeza Saxo Bank.
Thor Hushovd, norvegianul de la Team Garmin a concurat astazi cu tricoul de cel mai bun catarator desi are 0 puncte :)). Aceasta intamplare, pe cat de amuzanta pe atat de ciudata se datoreaza faptului ca sistemul de punctaj a fost schimbat. Etapa de ieri fiind una in urcare, s-a acordat 1 singur punct celui ce o trece primul, restul nefiind recompensati. : este pentru prima ora, s-ar putea si pentru ultiima data. Sunt mandru sa-l port; nu este trioul meu dar ma simt bine sa-l port. "am depus un efort fantastic. acum 10 ani am castigat tot un contratimp pe echipe .Este o zi extraordinara pentru mine"
Ivan Basso(LIQUIGAS) : +45 de secunde. Stiam ca va fi o etapa dificila astazi. Nu putem spune ca este un rezultat extraodinar . Ne doraem mai bine, nu am nimic special de comentat. Echipa noastra nu este atat de buna in astfel de etape. A batut si vantul nu a fost o zi buna pentru noi. In fiecare zi din tdf este o zi dificila..
Parea un pic resemnat Basso. Stia de la inceput care este conditia lui.
Si in etapa de astazi a existat o cazatura. A fost zdruncinat un pic Bernard Heisel, ciclistul de la HTC Columbia. Inca dupa virajul al doilea a alunecat. Restul coechipierilor nu au avut de sufeirt.
*in curs de update
Marea Bucla debuteaza anul acesta cu o prima etapa de plat intre Passage du Gois La Barre-de-Monts si Mont des Alouettes Les Herbiers pe o distanta totala de 191 km.
Desi este o etapa de plat, finalul l-a avut in catarare cu o panta medie de 4,7 %
Sprinturile sunt diferite de anul trecut, acestea fiind doar doua intr-o etapa de linie, punctele acordandu-se de asemenea diferit. Se acorda puncte pentru primii 15 sprinteri.
Fiind prima etapa, amatorii cu o dorinta de promovare la fel de mare ca cea a lui Andy Schleck de a-i fura titlul lui Contador, dau nastere unor atacuri ce au inceput inca din primii 10 metri ce au dus pe parcurs la multe cazaturi. Asa se intampla mereu in marile tururi. Pana castiga o echipa-doua cateva etape si se mai linistesc lucrurile.
Jurgen Van de Walle (Omega Pharma-Lotto), cade destul de rau cand mai erau 125 de km pana la final din cauza vopselei ce se afla pe soselele satuletelor ce erau parcurse de pluton. In pofida cazaturii, acesta a reusit sa duca impreuna cu cei de la Omega Pharma, trena plutonului ajungand evadarea ce avea sa dureze pana la ultimii 20 km in care se aflau francezul Jeremy Roy de la FDJ, Westra si Quemeneur.
Cazaturi si in ultimii 10 km. Un rutier de la Astana se loveste de o femeie ce "dormea" pe traseu si creeaza o cazatura in masa.
Cazatura Turul Frantei Etapa 1( clip )
Finalul etapei a fost spectaculos. Cancelara declanseaza un sprint "specialitatea casei" dar Philippe Gilbert de la Omega Pharma il depaseste si ramane in frunte pentru victoria finala. Vinokurov(Astana) si Cadel Evens vin in urma belgianului.
Tricoul galben, deci, ajunge la Philippe Gilbert.
Clasament etapă: 1. Philippe Gilbert (Belgia – Omega Pharma-Lotto) - 4:41:31; 2. Cadel Evans (Australia – BMC) la 0:03; 3. Thor Hushovd (Norvegia – Garmin Cervelo); 4. Jose Joaquin Rojas (Spania – Movistar); 5. Jurgen Van Den Broeck (Belgia – Omega Pharma-Lotto); 6. Geraint Thomas (Marea Britanie – Sky); 7. Andreas Klöden (Germania – RadioShack); 8. Rein Taaramäe (Estonia – Cofidis); 9. Chris Horner (S.U.A. – RadioShack); 10. Tony Martin (Germania – HTC-Highroad), toţi la 0:06.
Clasament general (tricoul galben): 1. Philippe Gilbert 4:41:31; 2. Cadel Evans la 0:03; 3. Thor Hushovd; 4. Jose Joaquin Rojas; 5. Jurgen Van Den Broeck; 6. Geraint Thomas; 7. Andreas Klöden; 8. Rein Taaramäe; 9. Chris Horner; 10. Tony Martin, toţi la 0:06; …12. Frank Schleck (Luxemburg – Leopard Trek) la 0:06; …15. Damiano Cunego (Italia – Lampre) la 0:06; …17. Alexandre Vinokourov (Kazahstan – Astana) la 0:06… 33. Andy Schleck (Luxemburg – Leopard Trek) la 0:06; …44. Ivan Basso (Italia – Liquigas) la 0:06; …50. Bradley Wiggins (Marea Britanie - Sky) la 0:06 …79. Samuel Sanchez (Spania – Euskaltel-Euskadi) la 1:20; …82. Alberto Contador (Spania – Saxo Bank) la 1:20.
Clasament pe puncte (tricoul verde): 1. Philippe Gilbert – 45 de puncte; 2. Cadel Evans – 35 de puncte; 3. Thor Hushovd – 30 de puncte; 4. Jose Joaquin Rojas – 26 de puncte; Jurgen Van Den Broeck – 22 de puncte. Clasament căţărători (tricoul alb cu buline roşii): 1. Philippe Gilbert – 1 punct.
Clasament tineri (tricoul alb): 1. Geraint Thomas - 4:41:37; 2. Rein Taaramäe; 3. Egor Silin (Rusia – Katusha), ambii în acelaşi timp.
Clasament pe echipe: 1. Omega Pharma-Lotto - 14:04:45; 2. BMC la 0:03; 3. Leopard Trek; 4. HTC-Highroad; 5. RadioShack, toate la 0:06; …22. Saxo Bank la 4:58.
Favoritul la castigarea turului, Alberto Contador ramane in spate cu grupul in care se afla impreuna cu Schleck, cu aproape un minut si ii ramane sa traga tare in urmatoarele etape.
Pe traseu, elicopterul turului a aratat cateva cadre superbe din regiune Vandee. Castele franceze au fost omniprezente. Dintre acestea pot mentiona:
-Chateau De Granges Cathus in Saint Hilaire.
-Chateau de Bossey
-Ch. Sainte-Hermine
Maine (2 iulie) incepe a 98-a editia a Marei Bucle si pana pe 24 iulie, 3 saptamani de ciclism le vom petrece cu Eurosport.
Traseul este unul frumos si leaga toate cele 22 de regiuni ale Frantei in 21 de etape pe o distanta totala de 3,430.5 kilometri.
Eu unul voi sta cu ochii pe Andi Schleck si pe Contador, care a reusit anul trecut sa castige pentru a 3-a oara Le Tour. Recent a iesit invingator si in Giro si sunt sigur ca Andy Schleck nu si-a spus ultimul cuvant. Teoretic, Alberto Contador va trage mai greu in Le Tour fiind obosit dupa cele 40 de ascensiuni peste care a trecut in Costa Rosa.
Daca anul trecut am incercat sa fac o analiza completa a fiecarei etape, anul asta voi continua traditia :)
Prima etapa incepe la ora 15.00 (ora Romaniei) si se difuzeaza pe Eurosport :)
Profilul etapelor este urmatorul:
-10 etape plate
-6 etape montane din care 4 sunt in urcare
-3 etape montane-medii
-1 etapa contratimp individual (42 km)
-1 etapa contratimp echipe (23 km)
Programul complet:
The stages
Stage
Type
Date
Start and Finish
Distance
1
En ligne
Saturday 2 July
Passage du Gois La Barre-de-Monts > Mont des Alouettes Les Herbiers